en-USru-RUsr-Latn-RS

Sorte Jabuka

Jabuka je jedno od najrasprostranjenijih i najpoznatijih voća na svetu. Ovo zdravo voće sadrži značajanu količinu dijetalnih vlakana, vitamina C i smatra se snažnim izvorom antioksidanata i kalijuma.

Jabuke proizvedene u Vojvodini pogoduju povoljnim klimatskim uslovima što rezultira optimalnim sadržajem šećera i odličnom obojenošću. Pažljiv tretman jabuka tokom branja, skladištenja, pakovanja i isporuke osigurava očuvanje svih ovih prednosti za krajnjeg potrošača.

Naš cilj je da proizvedemo i isporučimo samo najkvalitetniji proizvod, tako da poštujemo veoma strog set standarda tokom celog procesa.

Sorte koje proizvodimo:

Golden Delicious · Fuji · Red Delicious · Gala · Granny Smith · Red Jona Prince

ZLATNI DELIŠES

Ukus: Zlatne ukusne jabuke su slatke, sočne i hrskave, vrlo ugodne arome i fine voćne kiseline.

Voće: Jabuke su srednje do velike veličine, izdužene, simetrične i jednoličnog oblika. Boja ove sorte varira od zelenkasto žute do zlatno žute.

Poreklo: Zlatni Delišes otkriven je oko 1890. godine kao slučajni zasad u Zapadnoj Virdžiniji, SAD. Proizvodnja ove sorte u velikom obimu započela je 1914. godine i danas se uzgaja širom sveta.


CRVENI DELIŠES

Ukus: Crveni Delišes je hrskava, sočna, slatka jabuka sa tipičnom aromom za svoju sortu.

Voće: Plod je srednje veličine do velike, izdužen i ima pet različitih rebrastih krošnji u jezgri šupljine. Boja je svetla do tamnocrvena, ali neki primerci mogu imati raznolike boje.

Poreklo: Vrlo stara sorta otkrivena kao slučajni zasad u Ajovi (SAD) 1872. godine.


GRENI SMIT

Ukus: Greni Smit jabuke su čvrste, sočne i hrskave teksture, suptilne arome. Omiljena je sorta za one koji vole jabuke pikantnog, kiselog ukusa.

Voće: Jabuke su velike i okrugle su forme. Imaju jarko zelenu kožu koja je često isprepletena belim tačkicama. Ova sorta je poznata i kao "zelena jabuka".

Poreklo: Sorta Granni Smith otkrivena je kao slučajni zasad u Australiji 1868. godine.


GALA

Ukus: Njihovo meso je kremasto žuto, hrskavo i sočno, nudi blago slatku aromu.

Voće: Jabuka je mala do srednja, čvrsta i okruglog oblika. Prekrivene su tankom, glatkom žutom kožom, sa naglašenim nežnim crvenim prugama.

Poreklo: Gala jabuke razvijene su kao ukrštanje između Zlatnog Delišesa i Kids narandžasto crvene, na Novom Zelandu 1934. godine. Komercijalna distribucija je počela u Evropi i Sjedinjenim Državama od 1962. godine.


CRVENA JONA PRINC

Ukus: Njihovo gusto meso je hrskavo, sočno i aromatično, slatko-kiselog ukusa.

Voće: Jabuke su veoma velike. Tokom jula već počinju razvijati nežno crvenu boju koja se u sezoni berbe pretvara u intenzivnu crvenu.

Poreklo: Crveni Jona Princ izuzetan je spoj sorte Jonagold sa prednostima poboljšane crvene boje.


FUDŽI

Ukus: Fudži jabuke su hrskave, sočne i slatke. Njihov ukus je izuzetno aromatičan.

Voće: Srednje do veoma velike, debela koža jabuke Fudži je svijetlo crvene boje s crvenim vertikalnim prugama. Ponekad može postojati i mali staklasti sloj kao pokazatelj visokog sadržaja šećera.

Poreklo: Jabuka Fudži nastala je u Japanu 1939. godine. Uspešano je ukrštanje dve američke sorte, Crvenog Delišesa i Virdžinia Rals Dženet. Ime ove jabuke je dobilo počast po najsvetijoj planini Japana, planini Fudži..


best rolex submariner replica
123movies